marți, 28 septembrie 2010

Let's do it Romania - curatenie generala

A venit si ziua de 25 septembrie 2010.
Cu o noapte inainte a turnat cu galeata si am zis ca actiunea noastra se va compromite. Insa cineva acolo sus ne iubeste si ne-a oferit o zi numai buna pt curatenie.


De cand am vazut anuntul cu Let's do it Romania am vrut sa fac parte din acest proiect.

Ideea este simpla: Vrei sa ai o tara mai frumoasa? Vrei ca locurile prin care te plimbi sau iesi la iarba verde sa fie mai curate? Bine, atunci nu te mai plange ca autoritatile nu fac nimic si treci la treaba! Pune mana si aduna gunoaiele de pe jos, chiar daca acestea nu sunt aruncate de tine.FOARTE IMPORTANT!

DE CE ESTE FOARTE IMPORTANT? As vrea sa cred ca exista cel putin o persoana din cele care arunca gunoaie care sa fi participat la actiune si sa adune macar gunoaiele pe care le-a aruncat. 

Doresc sa le multumesc din suflet si au tot respectul meu doamnei profesoare BERCARU OANA si grupului de elevi de la Scoala Generala Tintea care m-au ajutat sa curat gunoaiele din padurea Tufeni din Baicoi.

Doresc ca toti giboni si porcus cocalarus care arunca gunoaie fara sa se gandeasca la consecinte, ca un copil de 3 ani are mai multa minte ca ei. Ne-a ajutat din toata marinimea sufletelului ei. MUTUMEC ANA. Asa se invata respectul fata de natura.
Sunt atat de multe ca nu stiu cu care sa incep
Le multumesc Ancai si Oanei pentru ca au crezut ca se poate si ca padurea va fi mai curata.

Nu in ultimul rand le multumesc tuturor celor care s-au implicat in acest proiect si cu ajutorul lor avem o tara mai curata.

Ca sa parafrazez o reclama cunoscuta:
 nesimtirea unora - un morman de gunoi
 respectul fata de natura invatat de tineri - de nepretuit

Gata cu vorbaria. Urmeaza poze:



























2 comentarii:

  1. Super, felicitari pentru participare si dorinta de a schimba ceva prin fortele proprii! (si nu asteptand uneori in zadar sa faca altii).

    Eu am fost la intalnirea Carpatistilor la poalele Pietrei Craiului, si pe drumul de intoarcere am strans si noi gunoaiele pe care le-am gasit pe drum.

    Oricum, cred ca mai important decat actul fizic de a aduna gunoaiele din spatiile verzi, e semnalul de alarma pe care aceasta actiune il trage - si sper ca el sa fie un prim pas catre educarea celor ce arunca gunoaie pe jos. Daca ar exista educatie, atunci cine stie, poate peste cativa ani nu se va mai putea face Let's do it Romania! pentru ca nu va mai fi niciun gunoi de strans. Dar astea sunt vise frumoase, ce nu pot deveni realitate decat daca fiecare dintre noi se implica.

    Ioan

    ps: lipseste litera "t" de doua ori in "foarte important" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ioan pentru apreciere.

    Imi doresc din suflet ca peste cat mai putin ani sa nu mai fie nevoie de Let's do it Romania!

    Cum spui si tu totul, dar absolut totul, pleaca de la educatie.
    Cum sa-i ceri uni copil sa nu arunce gunoaie daca taicasu sau maicasa arunca gunoaie pe unde le vine?

    Totusi, vreau sa fiu optimist in aceasta privinta si sper ca in cativa ani sa nu mai fie nevoie de astfel de actiuni.

    RăspundețiȘtergere