marți, 21 decembrie 2010

Interviul si Revelionul arbitrilor

Week-end-ul acesta a fost unul plin pentru mine. Site-ul incepe sa lucreze si deja au aparut comenzi, ceea ce este bine :)

Dupa cum bine stiti eu sunt arbitru de fotbal in cadrul Ligii a IV, mai precis Liga A Prahova. Cum judetul este mic si suntem o mana de arbitrii care oficiem la nivelul judetului Prahova am ajuns sa ne cunoastem intre noi si sa ne facem fiecare o parere despre celalalt.

Ionut Borcan face parte din Lotul Ligii a II (Divizia B) ca arbitru asistent. Din pacate, din cauza unor probleme medicale este nevoit sa stea "pe bara" o buna perioada de timp.
Este unul din vicepresedintii din fosta Comisie CJA condusa de Cristi Nica. Nu ma sfiesc sa o spun ca de cand sunt arbitru aceea comisie a fost, pentru mine, o incantare. Ii consider "fratii nostrii mai mari" pentru ca nu au avut niciodata atitudinea de sefi.

Ganditi-va putin: Cristi Nica este cel mai bun arbitru asistent din Romania. LA NOI NU S-A UITAT NICIODATA DE SUS. Pentru mine asta spune multe.

Dar cum la noi cand lucrurile merg bine nu toata lumea este multumita, aceasta comisie a fost debarcata la inceputul acestui sezon din motive neintelese de nimeni. Nu vreau sa reiau acel episod pentru ca sunt in Postul Craciunului si nu vreau sa fac pacate :)

Ionut nu a putut sa stea deoparte de prietenii lui arbitrii si a facut un blog: http://scoaladearbitri.blogspot.com/ . Cu acest blog a dorit, si dupa parerea mea a reusit, sa arate arbitrii de fotbal intr-o alta lumina.
Toata lumea stie ca noi, arbitrii de fotbal, suntem nemernici, hoti, corupti, nu dam gol din 6 m cu poarta goala, ca atacam din spate cu piciorul sus si bagam in spital adversarul si dam rosu cand ar fi trebuit sa dam o atentionare verbala pe scurt... niste hahalere.

Insa cu ajutotul lui Ionut oamenii au inceput sa vada ca pe langa arbitraj avem familii, prieteni, pasiuni, locuri de munca adica suntem oameni normali. De multe ori facem aceasta activitate din pasiune nu pentru bani. Asta asa pentru toti mancatorii...

Ionut mi-a acordat sansa sa dau un interviu pe blogul pe care va las sa-l cititi si sa trageti voi concluziile: http://scoaladearbitri.blogspot.com/2010/12/valentin-zanfir-arbitrul-care-va-ofera.html

Multumesc Ionut! Multa sanatate si sa te vedem din nou pe terenul de fotbal. Si nu in ultimul rand sa-ti creasca fetita mare si Sarbatori Fericite! Tatal tau are de ce sa se mandreasca.

Sambata seara a fost programat banchetul de sfarsit de an al arbitrilor prahoveni cunoscut si ca "Revelionul Arbitrilor".
A fost o seara ok pentru ca noi arbitrii stim sa ne simtim bine. Cand mergi in fiecare saptamana la meciuri si esti tu impreuna cu colegii tai impotriva la "nebuni" ajungi sa devii prieten cu acei oameni. Si la un banchet nu ai cum sa nu te simti bine cu ei.

Fara a avea intentia de a fi carcotas pot spune ca m-am simtit mai bine la banchetele organizate de dl. George Andrei si Cristi Nica decat la acest banchet.
Si asta din cauza unui singur motiv: daca e "Revelionul arbitrilor" pai atunci sa fie al arbitrilor. Nu si a delegatilor unor echipe, nu si a nu stiu caror sponsori si a unei parti din presa sportiva din Prahova.
Daca este asa trebuia sa-l numim Gala Fotbalului Prahovean.

In fine, trecand peste acest aspect, ii felicit pe toti laureatii si in special pe prietenul meu Laurentiu Piciu pentru premiul de " cel mai bun arbitru prahovean Liga A".
Totodata il felicit si pe campionul laureatilor, Emil Bozieru, pentru toata cariera pe care a avut-o ca arbitru.

Asa ca, dragi colegi arbitrii, sa aveti Sarbatori Fericite, sanatate voua si celor dragi si sa ne vedem cu bine la anul cand iar vom fi 3 impotriva a 22. Si nu pentru ca am vrea noi sa fim impotriva lor, ci pentru ca asa s-a impamantenit.

La multi ani colegi arbitrii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu