marți, 3 mai 2011

Primavara prin Floraria Grecului

Unde: Azuga -Vf. Grecul - Vf. Leuca Mica - Saua Baiului (trinughi galben)
           Saua Baiului - Valea Iadului - Predeal (triunghi rosu)

Cand: 30.04.2011
Cine: Anca si Vali

Poze:  https://picasaweb.google.com/Ducacii/PrimavaraInFlorariaGrecului30042011#

Sambata am avut o zi libera. Nu stiu ce s-a intamplat dar nu am fost delegat sa arbitrez. De mult nu mai prinsesem asa ceva si daca tot poporu e la mare am zis sa vedem ce mai face muntele.

Chiar daca prognoza nu era asa imbucuratoare am zis ca nu strica sa facem o excursie chiar daca am fi riscat sa ne ploua. Nu ne-a parut rau pentru ca ploaia a inceput cand noi eram in tren la intoarcere :)

Am ales un traseu pe care nu-l mai facusem si parea ideal pentru o plimbare prin padure cu iesire pe un varf golas de unde peisajul sa fie incantator, si anume: Azuga - Vf. Grecu - Saua Baiului - Predeal. Insa nu mica mi-a fost mirarea cand mi-am dat seama ca am sa merg mai mult cu capul in pamant decat sa privesc creste indepartate. Motivul... Covorul de flori era impresionant si nu puteam sa ratez asa ceva :)


Traseul incepe din Gara Azuga la ora 9,40 cand am coborat din tren. In tren ne-am intalnit cu Nasu si ne-a zis ca suntem finii lui dragi dar ca pana la Azuga putem sa mergem.

Dupa 100 de m de la gara cotim stanga pe valea Grecului, un traseu incantator si chiar daca e asa aproape de sosea este destul de salbatic si trebuie atentie sa nu cazi in apa.

/Azuga_Grecul_Pred/dsc07228_1_.jpg

Urcam pe marginea paraului Grecul si avertisment-ul pe care l-am scris mai sus nu a fost respectat. La un moment dat am pus piciorul pe un bustean care era in apa si in maxim 2 secunde faceam baia de dimineata spre amuzamentul Ancai.


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07230_1_.jpg



Usor, usor prindem altitudine si incepem sa mirosim golul alpin. Si unde este gol alpin este si mai multa lumina. Deci privirea avea sa ne fie incantata de:


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07250_1_.jpg


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07244_1_.jpg


Iesiti la gol alpin am o surpriza cam neplacuta... Se pare ca Anca si-a gasit pe altcineva si doreste sa ma lase pe locul doi. N-am stat pe ganduri si am facut o poza ca sa am dovada...

/Azuga_Grecul_Pred/dsc07260_1_.jpg


Cam intr-o ora si un sfert de la plecare din Azuga ajungem in saua vf. Grecu. Cum suntem asa aproape de el mergem sa-i spunem un salut "palicarului" si sa vedem cu ce frumuseti ne incanta. De pe Vf. Grecul privelistea ni se deschide, spre bucuria ochiului.


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07269_1_.jpg


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07312_1_.jpg



Salutam tot ce vedem in zare incepand cu Bucsoiul si terminand cu Postavarul, zarind-o prin ceata si pe doamna Codlea cu a sa magura.

Cum noua ne sta bine cu duca (de aceea suntem ducaci) am zis sa-i facem o vizita si domnisoarei Leuca chiar daca este cam Mica. De acum in colo am ramas fara cuvinte avand grija pe unde calc...


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07347_1_.jpg



/Azuga_Grecul_Pred/dsc07345_1_.jpg




/Azuga_Grecul_Pred/dsc07354_1_.jpg
Mai sus vedeti Maseaua Ciutei o floare superba...



Ne urnim cu greu din aceasta florarie cu destinatia Saua Baiului si apoi cab. Diham unde ne astepta un ceai cald.


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07378_1_.jpg



/Azuga_Grecul_Pred/dsc07381_1_.jpg


Am facut consiliu de familie si am luat o decizie inteleapta, spun eu... Cabana Diham am tot vazut-o si aveam sanse sa prindem un tren din Predeal al 14.54 asa ca alta data la Diham si hai pe Valea Leucii.



Valea Leucii sau Valea Iadului porneste din spatele cabanei vanatorilor de munte pe triunghi rosu care zice ca in doua ore si jumatate te scoate in Predeal.


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07404_1_.jpg


/Azuga_Grecul_Pred/dsc07419_1_.jpg


Personal mi s-a parut exagerat acest timp noi reusind sa ajungem in Predeal dupa numai 1 ora si un sfert. Poate am mers noi repede, cine stie....

Daca tot am ajuns asa devreme in Predeal am zis sa-i ajutam putin pe americani si sa incercam noi sa-l prindem pe bin Laden.

/Azuga_Grecul_Pred/dsc07436_1_.jpg

Ne-am dat seama ca operatiunea de capturare va dura prea mult si asa am dat o fuga pana la gara ca sa prindem trenul si vedem noi cum ramane cu bin Laden :)

La final pot spune ca a fost un traseu ideal pentru o zi de relaxare care ne-a oferit ceva efort la inceput, o priveliste incantatoare precum si o florarie pentru  toate gusturile.

Un comentariu:

  1. Wow, chiar ca arata ca o florarie si acea floricica cyclam e intr-adevar superba! Felicitari pentru tura inspirata! :)

    RăspundețiȘtergere