miercuri, 5 septembrie 2012

Evadarea

Unde: Parang

Cand: Azi, 05.09.2012

Cine: Vali

Poze: N-am

In ultima perdioada i-am convins pe finii nostri, Madalina si Dani, sa mearga pe munte si se pare ca usor, usor, microbul le intra in sange.

Au fost ture interesente pt incepatori in Crai, Bucegi-Malaiesti si Ciucas. Voi reveni si cu jurnalele acestor ture...

Insa eu vreau sa va povestesc de evadarea pe care am avut-o astazi. Evadarea din Matrix-ul cotidian intr-un munte pe care mi-am promis ca o sa-l mai vizitez: Parang.

De ceva vreme sunt cantonat o saptamana la Ticleni si o saptamana acasa, deoarece trebuie sa dam petrol tarii. De ce? Ca sa mergeti cu masinile la munte :)

Azi am avut foarte multa treaba si sismteam ca-mi explodeaza capul. Asa ca mi-am luat rucsacul in care am pus doar o sticla de apa alaturi de un tricou de bumbac si am plecat spre Ranca care este al doar 40 km de locul unde ma aflu eu.

Am ajuns mai tarziu fata de cat ma asteptam eu, cam intr-o 1,30 h si am parcat masina pe Transaplina, dupa ce am trecut de Ranca. Cum nu mai puteam ajunge la Galcescu asa cum imi propusesem, am facut altceva...

Am parcat masina unde am vazut loc liber, am inchis telefonul, am luat rucsacul in spate si am luat-o ca apucatul pe un picior de munte. Cred ca al muntelui Cioara. Am coborat in alergare pana cand panta se rupea cu adevarat intr-o prapastie, am facut stanga in alergare pana la un raulet din vale unde m-am asezat pe cur 10 min doar sa aud susurul apei. Dupa care m-am ridicat si am luat-o intr-o pseudoalergare horcaindu-mi plamanii. Am ajuns pe un varf caruia nu-i stiu numele dar pe langa care trece Transalpina si m-am asezat sa privesc Parangul Mare si varfurile invecinate. M-am sculat si am lua-o in alergare spre masina.

Toate astea in haine de bumbac si cu adidasi de strada. Da, stiu ca echipamentul nu a fost adecvat. Da, stiu ca nu am facut cine stie ce traseu. Da, stiu ca imi puteam scrinti piciorul neavand incaltari adecvate...

Dar am trait o ora din viata mea la o alta intensitate si am evadat acolo unde ma simt liber!

Si am redescoperit placerea de a alerga. Pe care o pierdusem dupa 10 ani de arbitraj si 4 maratoane montane. Nu stiu daca voi concura la MPC 2012 dar mi-am promis ca iarna asta ma voi antrena pt anul ce va sa vina. Sper sa ma tina Sefu' Suprem sanatos si sa am timp sa merg la concursuri. daca n-am timp imi voi face :)

Pana la proxima revedere sambata am sa zbor catre o alta lume. Catre Malezia si va jur ca in afar de locul unde se afla si cateva pagini citite din Lonley Planet altceva nu stiu despre aceasta tara. Sper sa fie o experienta interesanta.

Sa ne vedem sanatosi!